Παράκαμψη πλοήγησης

apergia_peinas_metanastries_elliniko_14042016

Από χθες 13/04 οι κρατούμενες μετανάστριες που βρίσκονται έγκλειστες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού αποφάσισαν απο κοινού και προχώρησαν σε μαζική απεργά πείνας. 41 γυναίκες βρίσκονται σήμερα στην δεύτερη μέρα απεργίας πείνας. Ακολουθεί το κοινό κείμενο που έγραψαν προς δημοσιοποίηση και η μετάφρασή του.

Αλληλεγγύη στις κρατούμενες μετανάστριες απεργούς πείνας (απο 13/04). Καμία και κανένας έγκλειστη μόνη στα χέρια του κράτους! Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αγώνα τους!  // Αλληλέγγυες-Αλληλέγγυοι

«Είμαστε οι γυναίκες από το τμήμα του Ελληνικού. Γράφουμε αυτό σε εσάς (άνθρωποι) για να γνωρίζετε πόσο κουρασμένες και θλιμμένες είμαστε. Είμαστε 47 όλες κι όλες μέσα τώρα και αντιστεκόμαστε με απεργία πείνας και δεν θέλουμε να φάμε, επειδή δεν γνωρίζουμε τί πρόκειται να μας συμβεί. Κάποιες απο εμάς είναι εδώ ένα χρόνο, κάποιες 11 μήνες, κάποιες έξι, κάποιες εφτά, κάποιες πέντε, κάποιες τέσσερις και πάει λέγοντας. Οι περισσότερες απο εμάς ζουν στην χώρα για πολλά χρόνια και έχουμε τις δουλειές μας να μας περιμένουν και τους συζύγους και τα παιδιά μας έξω, οπότε παρακαλώ ικετεύουμε για την ελευθερία μας. Αν υπάρχει κάτι που εσείς άνθρωποι μπορείτε να κάνετε για να μας βοηθήσετε να απελευθερωθούμε θα είμαστε πολύ χαρούμενες.
ευχαριστούμε.»

αναδημοσίευση από εδώ

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: