Παράκαμψη πλοήγησης

Καταχωρήθηκαν στην βιβλιοθήκη 13 νέοι τίτλοι βιβλίων.

/ Τα νεα βιβλία που καταχωρούνται βρίσκονται στα ράφια της δανειστικής βιβλιοθήκης στο αμέσως επόμενο καφενείο της Ανατόπια , 19.00 – 22.00 καθημερινά. Αυτη την στιγμή διαθέτουμε 1537 τίτλους /

 

Για να τα δείς πάτα ->

1. Άκου ανθρωπάκο
Συγγραφέας: Ράϊχ Βίλχελμ
Χρονολογία έκδοσης: 2006
Στοιχεία: Το “Ακου Ανθρωπάκο!” αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό βιβλίο του Ράιχ – σύνοψη του ηθους του και πνευματική υποθήκη.
Κωδικός: Ρ015 (2ο αντίτυπο)

2. Ο αναρχικός τραπεζίτης
Συγγραφέας: Φερνάντο Πεσσόα
Χρονολογία έκδοσης: 1989
Στοιχεία:  ξένη πεζογραφία
Κωδικός: ΛΟΓ215 (4ο αντίτυπο)

3. Εκκλησιαστής
Συγγραφέας:Luther Blisset
Χρονολογία έκδοσης: 1999
Στοιχεία: Σε μια εποχή ρημαγμένη από τους θρησκευτικούς πολέμους, ένας φοιτητής θεολογίας επιλέγει το στρατόπεδο των αιρετικών και των απόκληρων. Απέναντί του ένας κυνηγός αιρετικών και ανάμεσά τους, σαν σκακιέρα, μια από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές της Ευρώπης. Ένα παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, όπου όλα επιτρέπονται στο κυνήγι μιας νίκης που το νόημά της παραμένει μυστηριώδες ως το τέλος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Κωδικός: ΛΟΓ359

4. Ποιήματα
Συγγραφέας: Μπερτολτ Μπρεχτ
Χρονολογία έκδοσης: 2008
Στοιχεία: Οι μεταφράσεις που δημοσιεύονται εδώ -άλλες παλιότερες κι άλλες πρόσφατες- χωρίστηκαν σε πέντε μέρη, με βάση τον τόπο γραφής των ποιημάτων. Γιατί οι διάφορες μετοικεσίες και περιπλανήσεις του Μπρεχτ -απ τη βαυαρική γενέτειρά του στο μεσοπολεμικό, προ-χιτλερικό Βερολίνο, απ τη χιτλερόβλητη πατρίδα του στην οδύσσεια της εξορίας, κι απ την απόγνωση της ξενιτιάς στον ελπιδοφόρο γυρισμό- αντιστοιχούν σ άλλες τόσες στροφές της πνευματικής πορείας του ποιητή.
Κωδικός: ΛΟΓ301 (2ο αντίτυπο)

5. Ο Αλχημιστής
Συγγραφέας: Coelho Paulo
Χρονολογία έκδοσης: δεκέμβρης 2013
Στοιχεία:  Μαλακό εξώφυλλο, Σελίδες:  304
Κωδικός: ΛΟΓ360

6. Ιερουργία της Άνοιξης
Συγγραφέας: Σωτήρης Λυκουργιώτης
Χρονολογία έκδοσης: 2016
Στοιχεία: Πρόκειται για ποιητικές συνθέσεις που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια και έχουν μελοποιηθεί από το συγκρότημα πειραματικής μουσικής Astronuts.
Κωδικός: ΛΟΓ361

7. Έντγκαρ και Έλεν: Τουριστοπαγίδα
Συγγραφέας: Τσαρλς Όγκντεν
Χρονολογία έκδοσης: 2007
Στοιχεία: [παιδική λογοτεχνία] «Είναι τουριστική σεζόν για το Νοντς Λιμπς και οι τουρίστες καταφθάνουν…Για το φοβερό δίδυμο Έντγκαρ και Έλεν, το Νεκροταφείο Εξαρτημάτων είναι το αγαπημένο τους στέκι. Όταν, όμως, τα πανούργα δίδυμα ανακαλύπτουν πως ο δήμαρχος Νάιτλεϊ σχεδιάζει να μετατρέψει το λημέρι τους σε πολυτελές ξενοδοχείο, σκαρώνουν ένα σχέδιο που θα απαλλάξει το Νοντς Λιμπς από τους τουρίστες για πάντα.»
Κωδικός: ΛΟΓ362

8. Παίζοντας σε τόπους Θεϊκούς
Συγγραφέας: Matthiessen Peter
Χρονολογία έκδοσης: 1993
Στοιχεία: «Τι μπορεί να συνεισφέρει ο πολιτισμός ή αυτό που έχουμε μάθει να λέμε πολιτισμό, στην ευτυχία των ανθρώπων; Οι ιεραπόστολοι που θα φτάσουν κάποια μέρα σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου με σκοπό να «εκπολιτίσουν» και να προσηλυτίσουν στο Χριστιανισμό τους Ινδιάνους της περιοχής, αντί να επιτελέσουν έργο, θα μολύνουν με τα δικά τους πάθη και τους δικούς τους ανταγωνισμούς τη ζωή των ανθρώπων του τόπου και θα δώσουν το πρόσχημα στο σκληρό Λευκό Διοικητή ν’ αποδυθεί στην εξόντωση των φυλών που ζουν εκεί. Και τότε υποστηρικτής των ανθρώπων αυτών και του παραδοσιακού τρόπου ζωής τους θα υψωθεί ο Μουν, ο Ινδιάνος από τη Βόρεια Αμερική, που έχει μάθει με τον πιο αμείλικτο τρόπο τι σημαίνει να έχεις διαφορετικό χρώμα και διαφορετικές αντιλήψεις από το κατεστημένο των λευκών -χριστιανών.»
Κωδικός: ΛΟΓ363

9. Το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν
Συγγραφέας: Λαικό διήγημα της Ανατολής
Χρονολογία έκδοσης: 1991
Στοιχεία:  Ένα ανάγνωσμα από τις Χίλιες και Μία Νύχτες, άλλη μια διήγηση της Σεχραζάτ, όπου μέσα από την ιστορία του Αλαντίν, μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, μεταφερόμαστε στη γεμάτη γοητεία και μυστήριο Ανατολή.
Κωδικός: ΛΟΓ364

10. Ο φιλαράκος
Συγγραφέας: Γκυ Ντε Μωπασάν
Χρονολογία έκδοσης: 2011
Στοιχεία: κλασικό μυθιστόρημα αποπλάνησης, ίντριγκας και αθέμιτης κοινωνικής αναρρίχησης την περίοδο της belle epoque του Παρισιού.
Κωδικός: ΛΟΓ365

11. Διαμονισμένοι – τόμος Α
Συγγραφέας: Φιοντόρ Ντοστογιέβσκη
Χρονολογία έκδοσης: 2009
Στοιχεία: Οι Δαιμονισμένοι δημοσιεύτηκαν το 1871 και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων σε λογοτεχνικούς και πολιτικούς κύκλους της Ρωσίας. Η πολύπλοκη ιστορία διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Ρωσίας όπου υπάρχουν άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης και όπου μια μικρή επαναστατική ομάδα μηδενιστών,  σχεδιάζουν να θέσουν σε εφαρμογή το αιματηρό σχέδιό τους. Τα γεγονότα στηρίζονται σε αληθινά περιστατικά της εποχής που συντάραξαν τον συγγραφέα.(…)
Κωδικός: ΛΟΓ366

12. Ο Συγχρονος Άνθρωπος
Συγγραφέας: Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος
Χρονολογία έκδοσης: 1985
Στοιχεία: «Όταν μια εποχή χρησιμοποιεί συχνά μερικούς όρους, τούτο σημαίνει πως οι όροι αυτοί ανταποκρίνονται σε κάποιες σκοπιμότητες. Η εποχή μας χρησιμοποιεί συχνά τους όρους «χάος», «προβληματισμός», «άγχος». Μπορούμε , χωρίς να πέσουμε σε λάθος, ν’ αφαιρέσουμε ένα ισχυρό ποσοστό υπερβολής. Η υπερβολή είναι αναπόφευκτη και δεν είναι ο πρόσφατος καρπός της ιδιοσυγκρασιακής δομής του ανθρώπου ή των σύγχρονων ιστορικών συνθηκών. Και άλλοτε έχει συμβεί μερικοί όροι ή μερικά συνθήματα ν’ αποκτήσουν διάδοση πολύ μεγαλύτερη από το γεγονός που προσπαθούσαν να χαρακτηρίσουν. Ας μη λησμονούμε ποιο ρόλο έπαιξε η «συντέλεια του κόσμου» σιμώνοντας το έτος 1.000 μ. Χ., ποιο ρόλο έπαιξε η «ομορφιά» κατά την αναγέννηση ή ο «ερωτικός απελπισμός» κατά τον περασμένο αιώνα. […]» (Απόσπασμα από το βιβλίο)
Κωδικός: Π087

13. Γυμνό Γεύμα (σε κόμικ)
Συγγραφέας: μεταφορα σε κόμικ: Pr. Bad Trip (συγγραφέας του πρωτότυπου βιβλίου: Ουίλιαμ Μπάροουζ)
Χρονολογία έκδοσης: φθινόπωρο 2015
Στοιχεία: Το «Γυμνό γεύμα» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1959 και στην Αμερική το 1962. Ο Professor Bad Trip το μετέφερε σε κόμικ το 1992 και τυπώθηκε στην Αθήνα το φθινώπορο του 2015.
Κωδικός: ΛΟΓ367

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: