Παράκαμψη πλοήγησης

μεταναστες (24-7-17)antifaaction

Στις 23/6 ο πακιστανός μετανάστης Μ.Ρ. δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τέσσερις αγνώστους με κουκούλες επί της οδού Πελασγίας, στο ύψος της διασταύρωσης με την Δωδεκανήσου. (…) Mε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα, τον άφησαν αναίσθητο και αποχώρησαν ανενόχλητοι. Λίγο αργότερα ένα ακόμα καθίκι αποτελείωσε το έργο των προηγούμενων, κλωτσώντας με μανία τον ημιλιπόθυμο μετανάστη. Για κακή του τύχη όμως συνελήφθη -καθώς δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί αρκετά πριν την εμφάνιση της αστυνομίας- και πέρασε από αυτόφωρο δικαστήριο γι’ αυτή τη θρασύδειλη και απρόκλητη επίθεση.

Ο πακιστανός μετανάστης απ’ την άλλη μεριά, νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο για σχεδόν είκοσι μέρες, τρεφόμενος με ορούς, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο. Κατά την παραμονή του εκεί όμως, δέχθηκε την απειλητική «επίσκεψη» του συλληφθέντα, όπου του υποδείχθηκε να μην «τραβήξει» δικαστικά την υπόθεση. Και να λήξει έτσι η ιστορία με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για όλο το ρατσιστικό συρφετό…

Ώστε έτσι ε; Έχουν την εντύπωση δηλαδή οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης –και κάθε τέτοιας- ότι κάπως έτσι «στο βουβό» και εν μέσω απειλών θα λήξει η υπόθεση; Ότι θα πέσουν στα μαλακά, ή ακόμα πως δεν θα καταδικαστούν καν, έτσι ώστε να συνεχίσουν απτόητοι τις μαλακίες τους;

Πέφτουν πολύ έξω! Οι μετανάστ(ρι)ες εργάτ(ρι)ες δεν είναι μόνοι/ες τους σ’ αυτή την πόλη. Στεκόμαστε δίπλα τους και τους νιώθουμε δίπλα μας: εκεί όπου γαμωσταυρίζουμε μαζί για τα 400 και τα 500 ευρώ που παίρνουμε. Στην στάση του λεωφορείου και στην πλατεία που καθόμαστε. Στα διπλανά διαμερίσματα ή τις μονοκατοικίες. Στο δρόμο. Παντού.

Είμαστε δίπλα τους: εκεί όπου εξεγείρονται στο hot-spot της Μόριας ή τα κρατητήρια των Α.Τ. Εκεί που υποδεικνύονται σαν «βάρβαροι και απολίτιστοι». Εκεί όπου απορρίπτεται το αίτημα ασύλου τους κι εκεί όπου η «δικαιοσύνη» αποδεικνύεται –και είναι πράγματι- τυφλή.
Είμαστε δίπλα τους, τους νιώθουμε μαζί μας. Εργάτες κι εργάτριες, ντόπιοι και μετανάστες, ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό, τις κοινωνικές συμμαχίες και τους μπράβους του.
Και δεν θ’ αφήσουμε καμιά ρατσιστική επίθεση αναπάντητη. Μας αφορά άμεσα.
Κι αυτό θα γίνει κατανοητό σε κάθε «ενδιαφερόμενο» ρατσιστή και θρασύδειλο φασιστάκο…

antifascist action

 

Αρέσει σε %d bloggers: