Παράκαμψη πλοήγησης

Καταχωρήθηκαν στην βιβλιοθήκη 18 νέοι τίτλοι βιβλίων.

/ Τα νεα βιβλία που καταχωρούνται βρίσκονται στα ράφια της δανειστικής βιβλιοθήκης στο αμέσως επόμενο καφενείο της Ανατόπια , 19.00 – 22.00 καθημερινά. Αυτη την στιγμή διαθέτουμε 1698 τίτλους /

 

Για να τα δείς πάτα ->

1. Ο μέτοικος και η συμμετρία
Συγγραφέας: Τεύκρος Μιχαηλίδης
Χρονολογία έκδοσης: 2012
Στοιχεία: Οι μυθοπλαστικοί χαρακτήρες και τα ιστορικά πρόσωπα συναντιούνται και αλληλεπιδρούν, χτίζοντας μια ιστορία που θα μπορούσε να διαβαστεί και ως ένα χρονικό του εικοστού αιώνα.
Κωδικός: ΛΟΓ433

2. Άτακτα ποέμα
Συγγραφέας: Αντρέας Μελάς
Χρονολογία έκδοσης: 2017
Στοιχεία:  ποίηση – έκδοση απο τα γιάννενα
Κωδικός: ΛΟΓ434

3. Εγώ, το Ρομπότ
Συγγραφέας: ΑΣΙΜΟΦ ΙΣΑΑΚ (ASIMOV ISAAC)
Χρονολογία έκδοσης: 1976
Στοιχεία: (…) Για σένα ένα ρομπότ είναι ένα ρομπότ. Γρανάζια και μέταλλο, ηλεκτρισμός και ποζιτρόνια. Νους και σίδερο! Ανθρώπινο κατασκεύασμα! Και, εν ανάγκη, κάτι που ο άνθρωπος μπορεί να καταστρέψει. Αλλά δεν έχεις δουλέψει μαζί τους, κι έτσι δεν τα ξέρεις. Είναι μια γενιά πιο καθαρή και πιο καλή από μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Κωδικός: ΛΟΓ435

4. Ο Ηγεμόνας
Συγγραφέας: Machiavelli Niccolo (Μακιαβέλλι Νίκκολο)
Χρονολογία έκδοσης: 2012
Στοιχεία: Ο συγγραφέας αρνείται τα παραδοσιακά πολιτικά συστήματα και στρέφεται στο άτομο και στις αρετές του. Ο στόχος είναι η νεά ηγεμονία, η μελέτη μιας καινούριας εμπειρίας μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κρίση. Ο Μακιαβέλι εντυπωσιάζεται από αυτές τις νέες ηγεμονίες που δημιουργήθηκαν με βία και επιπλέον γοητεύεται από τους αρχηγούς των στρατευμάτων. Πέρα απ’ αυτά, προβληματίζεται με τη δημιουργία των μεγάλων δυτικών μοναρχιών (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία) που κυβερνιούνται από έναν απόλυτο ηγεμόνα.
Κωδικός: Μ181

5. Τα «καθαρά χέρια» της Χ. Α.
Συγγραφέας: Κωστής Παπαϊωάννου
Χρονολογία έκδοσης: 2013
Στοιχεία:  Το βιβλίο αυτό εξετάζει: τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής ως «εθνικού απολυμαντικού», παρακολουθώντας την εκρηκτική πορεία ανόδου μέχρι τις συλλήψεις του αρχηγού και στελεχών της∙ την καθολική επέκταση του νεοναζισμού που επιχειρεί να μην αφήσει καμιά γωνιά του δημόσιου βίου ανέλεγκτη και «ύποπτα ακάθαρτη»∙ τα επικίνδυνα «λοιμώδη νοσήματα» στην εκπαίδευση, την τέχνη, τη διανόηση∙ τους στόχους της εκκαθάρισης και τη βίαιη τελετουργία των ταγμάτων εφόδου∙ την ώσμωση των νεοναζί με την αστυνομία∙ την επέκταση στον δημόσιο χώρο με πρακτικές Μαφίας. Με λίγα λόγια, σκιαγραφείται ο διάχυτος εκφασισμός του κοινωνικού σώματος και η υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας από μέλη του πολιτικού προσωπικού.
Κωδικός: Π092

6. Χ. Α. και Εκκλησία
Συγγραφέας: Σταύρος Ζουμπουλάκης
Χρονολογία έκδοσης: 2013
Στοιχεία: Περιεχόμενα: ζοφερή νύχτα – ποιόν προστατεύουν τελικά οι νόμοι κατά της βλασφημίας;- χρυσή αυγή και παγανισμός – νεοναζιστικός παγανισμός και ορθόδοξη εκκλησία – χρυση αυγή και ορθόδοξη εκκλησία- η αλληλεγγύη ειναι απροϋπόθετη –  ακραίος αντισημιτισμός, άκρα σιωπή – νέα αναθέματα, παλαιά ερωτήματα

Κωδικός: Ζ014

7. Η τρομοκρατία της Δύσης
Συγγραφέας: CHOMSKY NOAM, VLTCHEK ANDRE
Χρονολογία έκδοσης: Οκτώβριος 2014
Στοιχεία: Περιεχόμενα: Η δολοφονική κληρονομιά της αποικιοκρατίας – Συγκαλύπτοντας τα εγκλήματα της Δύσης – Προπαγάνδα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Το Σοβιετικό Μπλοκ- Ινδία και Κίνα- Λατινική Αμερική- Η Μέση Ανατολή και η Αραβική Άνοιξη – Ελπίδα στα πλέον ρημαγμένα σημεία του πλανήτη – Η παρακμή της αμερικανικής ισχύος
Κωδικός: Τ059

8. Looters will be shot
Συγγραφέας: Αρχείο 71, αυτόνομη πολιτική ομάδα «Αρνητικές Επιστήμες»
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2015
Στοιχεία: Ο Λέκκας είναι οργανικός διανοούμενος του ακαδημαϊκού σκέλους της δημόσιας τάξης. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι ένα τρανό παράδειγμα των αστυνομικό/στρατιωτικών κατευθύνσεων που όλο και περισσότερο ακολουθούν διάφοροι τομείς της «ουδέτερης», «επιστημονικής» ακαδημαϊκής γνώσης, που ξεκινούν από το πεδίο των κοινωνικών επιστημών και φτάνουν μέχρι τις θετικές επιστήμες. Η επιβολή του νόμου, οι υποχρεωτικές εκκενώσεις, η κοινωνικοπολιτική διαχείριση πληθυσμών, η παρανομοποίηση της εργατικής τάξης που ζει επικίνδυνα είναι η συμβολή του Λέκκα και της επιστήμης του στη δημιουργία της κοινής γλώσσας που χτίζουν τ’ αφεντικά στο πεδίο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Κι είναι μ’ αυτή τη γλώσσα που ο Λέκκας συμμετέχει σαν ίσος προς ίσο στο χτίσιμο του νέου φασισμού εντός των τειχών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Κωδικός: Α169

9. Η χειραγώγηση του Όχλου
Συγγραφέας: Machiavelli Niccolo (Μακιαβέλλι Νίκκολο)
Χρονολογία έκδοσης: 2011
Στοιχεία: «Ο λαός, παραπλανημένος από απατηλά αγαθά, επιδιώκει πολλές φορές την αυτοκαταστροφή του, προκαλώντας κινδύνους και καταστροφές στις Δημοκρατίες. Εκτός αν κάποιος, τον οποίο εμπιστεύεται, τον καθοδηγήσει, ώστε να αντιληφθεί τι είναι καλό και τι είναι κακό γι’ αυτόν»
Κωδικός: Μ182

10. Εξουσία και Απληστία
Συγγραφέας: Τσιγάντες Φίλιπ
Χρονολογία έκδοσης: 2004
Στοιχεία: Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τη φύση της ανθρώπινης απληστίας και την αδιάκοπη δίψα για εξουσία, χαρακτηριστικά που καθόρισαν τον τρόπο εξέλιξης των παγκόσμιων γεγονότων σε κάθε ιστορική περίοδο και πολιτισμό.
Κωδικός: Τ060

11. Περιοδικό: ZERO YEARS
Συγγραφέας: ZERO YEARS
Χρονολογία έκδοσης: 2017
Στοιχεία: τεύχος #5: Η διαρκής γοητεία του αστυνομικού ρεπορτάζ και η πολιτική χρησιμότητα του | ΧΑ: Το υλικό υπόλοιπο | Ne Mutlu Turkum Diyene : Για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης , το ελληνικό κράτος και τη συγκυρία | Η ιστορία που είμαστε | Macedonia Blues | Σημειώσεις πάνω στο ζήτημα της διαμοιραστικής οικονομίας , Ά μέρος : Greek taxi drivers uber alles | Συνέντευξη με μια εργαζόμενη μασέρ : εκεί που εσυ δουλεύεις ο άλλος πάει και χύνει! | Ce n’est que le premier pas qui coute (πως να διεξάγετε μια «ποσοτική χαλάρωση » σε καιρούς παγκόσμιου πολέμου) | Ιστορία πανεπιστημίου : δυόμιση κανονισμοί για το ελληνικό πανεπιστήμιο | Sleezy city | Dunkirk | Pourboir | M. Dalla costa : family , welfare and the state | The art of failure : ψηφίζοντας στην Καταλονία | The art of war : ψηφίζοντας (και βομβαρδίζοντας ) στο Κουρδιστάν | Κ.Α.
Κωδικός: Ζ013

12. Περιοδικο: Cyborg
Συγγραφέας: Cyborg by Sarajevo
Χρονολογία έκδοσης: 2017
Στοιχεία: ΤΕΥΧΟΣ 10 – 11/2017
φορητά ,φορετά , υποδόρεια : το σώμα σαν motherboard
DIYbio: η βεβήλωση του εαυτού στον 21ο αιώνα
αγώνας για τα δικαιώματα των cyborgs; Υπάρχει ,υπάρχει…
το προιόν είσαι εσύ!
new machines….
Terminator και Blade Runner : κατασκευάζοντας cyborgsκι ανθρώπους
κοινωνική νευροεπιστήμη: χάπια για κοινωνικά ευαίσθητους σε τιμή ευκαιρίας
cern: το γιγάντιο μικροσκόπιο
bytes&genes
Κωδικός: Σ123

13. Περιοδικό: Hot doc
Συγγραφέας: Hot doc
Χρονολογία έκδοσης: 2014
Στοιχεία: τεύχος 58 : Gladio  –  Η φριχτή πλευρά του Ψυχρού πολέμου γεννιέται – Το μυστικό αποκαλύπτεται , τα μυστικά μένουν  –   Πρίν ο λύκος φορέσει την «Κόκκινη προβιά»  –   Η αποκάλυψη –  Αντώνης Δροσογιάννης :«Δεν θα βρούν ούτε το πτώμα σου»  –   Σχέδιο «Άλφα» Η διχοτόμηση της Αλβανίας  –  Ρωσία  –  Νόμος-πράσινο φως για «πογκρόμ» ομοφυλόφιλων- Διαδίκτυο – Το δικαίωμα στην λήθη απέναντι στην ελευθερία της πληροφόρηση
Κωδικός: Χ029

14. Προς μια ανθρωπολογία της ανοσολογίας
Συγγραφέας: Emily Martin
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2017
Στοιχεία: Το σώμα ως έθνος – κράτος
Κωδικός: Μ183

15. Ένοπλος αγώνας και ακοινωνική επανάσταση
Συγγραφέας: Charles Reeve, Collegamenti Wobbly, Subversao Internacional
Χρονολογία έκδοσης: Οκτώβρης 2017
Στοιχεία: Μια κριτική της ένοπλης πρωτοπορίας
Κωδικός: Ρ051

16. Προδοσία – Betrayal
Συγγραφέας: Ρεσάλτο ( πρωτοβουλία ενάντια στον σεξισμό, την πατριαρχία, τους έμφυλους διαχωρισμούς και διακρίσεις )
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2017
Στοιχεία: Η μπροσούρα «betrayal» («προδοσία») , μεταφράστηκε , σε πρώτο χρόνο , ώστε να συνδράμει μεταξύ άλλων , ως συνοδευτικό υλικό στην εκδήλωση -συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου του 2016 , από την «πρωτοβουλία ενάντια στο σεξισμό, την πατριαρχία , τους έμφυλους διαχωρισμούς και διακρίσεις» του ρεσάλτο με τίτλο «ο πολιτισμός επιβολής και βίας πάνω στο ανθρώπινο σώμα – που ιεραρχείται στη βάση έμφυλων ,σεξουαλικών ,βιολογικών , φυλετικών κι άλλων διαχωρισμών -και η διαστολή του όταν ένα σύστημα βρίσκεται σε κρίση / τρόπος : «ελλάδα»-σώμα : «γυναικείο -θυληκό» (απόσπασμα από την εισαγωγή )
Κωδικός: Ρ052

17. Eικόνες από μία νεοφιλελευθερη πόλη
Συγγραφέας: Roy Coleman
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2017
Στοιχεία: το κράτος, η επιτήρηση κι ο κοινωνικός έλεγχος
Κωδικός: Κ139

18. Περιοδικό Waves #1
Συγγραφέας: Waves
Χρονολογία έκδοσης: 07/2017
Στοιχεία: φεμινιστικές αναταράξεις στα νερά του κοινωνικού και του πολιτικού
Κωδικός: Γ080

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: