Παράκαμψη πλοήγησης

Εστίες Ντουζιερες (27-3-2018) antisexist

(Η αφίσα σε καλύτερη ανάλυση σε μορφή pfd , εδώ)

Την Παρασκευή 16/3 στα μπάνια του Α κτηρίου της φοιτητικής εστίας του πανεπιστημίου Πατρών, νωρίς το βράδυ ( την ώρα που συνήθως οι εστιακές/οι κάνουν μπάνιο) ένας 22χρονος άνδρας παρακολουθούσε άτομα στο ντουζ εν άγνοια τους. Με αφορμή αυτό το γεγονός, βρεθήκαμε γυναίκες και οργανώσαμε σήμερα , νωρίς το μεσημέρι, μοίρασμα κειμένων στην εστία του πανεπιστημίου, σε όλα τα δωμάτια και στα κοινόχρηστα μπάνια των φοιτητριών και φοιτητών που μένουν εκεί – όπως επίσης και σχετική αφισοκόλληση. Σκοπός μας ήταν η ενημέρωση και η δήλωση μας ότι δεν θέλουμε να φοβόμαστε αλλά να οργανωνόμαστε η μια δίπλα στην άλλη, ενάντια στον σεξισμό.

Ακολουθούν οι αφίσες και τα κείμενα που κολλήσαμε, όπως επίσης και κάποια αντισεξιστικά συνθήματα που βρίσκονται στους τοίχους των εστιών.

Αντισεξίστριες, 27-03-2018

(Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείς στο site της Wildcat)


Ακολουθεί το κείμενο (σε μορφή pdf εδώ):

Ξέρουμε ποιος είσαι,
ξέρουμε που μένεις
Να φοβάσαι γιατί είμαστε πολλές

Καμία ανοχή και συγκάλυψη στις σεξιστικές, αυθαίρετες και βίαιες συμπεριφορές κατά των γυναικών.

Την Παρασκευή 16/3 στα μπάνια του Α κτηρίου της ΦΕΠΠ, νωρίς το βράδυ (την ώρα που συνήθως οι εστιακές /οι κάνουν μπάνιο) ένας 22χρονος άνδρας παρακολουθούσε άτομα στο ντουζ εν άγνοια τους. Φέρει μέτριο ανάστημα, έχει καστανά μαλλιά και μούσι, όσες φορές έχει θεαθεί φορούσε κόκκινο μπουφάν. Παρόμοια έχει κινηθεί και σε άλλους αντίστοιχους χώρους λοιπών κτιρίων της ΦΕΠΠ μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων μηνών, ξεφεύγοντας κάθε φορά. Οι δράσεις που ακολούθησαν κατά του ίδιου και των πράξεων του, δεν αρκούν για να θεωρηθεί το πρόβλημα λήξαν. Το περιστατικό δεν συνέβη για πρώτη φορά και επίδοξα άτομα θα το επαναλαμβάνουν ανενόχλητα.
Και ενώ η σεξιστική κουλτούρα της πατριαρχικής κοινωνίας καλλιεργεί και ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, η ίδια αυτή κοινωνία που παράγει σεξιστές, βιαστές, κατασκευάζει και τις δικαιολογίες που τους απαλλάσσουν. Η δικαιοσύνη που τις νομιμοποιεί, διαψεύδει το θύμα και αμφισβητεί την αξιοπιστία της μαρτυρίας του, ενώ κατασκευάζει ελαφρυντικά για το θύτη.
Το παραπάνω περιστατικό αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα για όσα βιώνουμε καθημερινά και συμπυκνώνονται στην κουλτούρα βιασμού. Η προσφυγή στις αρχές μας φιμώνει και μας δένει τα χέρια. Αυτόνομα θα σπάσουμε τον φόβο που οδηγεί στην ανοχή και την ενοχή, όταν δεχόμαστε σεξιστικές επιθέσεις. Αυτόνομα θα αμυνθούμε και θα σπάσουμε την καταστολή των σωμάτων και των ζωών μας.
Η δράση μας περιλαμβάνει (και) τη γνωστοποίηση του γεγονότος στο χώρο της φοιτητικής εστίας και όχι μόνο, ώστε να πληροφορηθούν σχετικά οι γυναίκες (που διαμένουν σε αυτή) και να ενισχυθεί η αλληλέγγυα δράση.

ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ

Καμία δεν είναι μόνη
Είμαστε πολλές

 

Αρέσει σε %d bloggers: