Παράκαμψη πλοήγησης

ceb1cebcceb2cebbcf89cf83ceb5ceb9cf82-ceb4cf89cf81ceb5ceb1cebd-svsto

Αναδημοσίευση απο εδώ

Η αφίσα αυτή κολλήθηκε στην πάτρα απο πρωτοβουλία αντισεξιστριών, με αφορμή το νεογνό που βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας και το επακόλουθο «λιντσάρισμα» (μιντιακά, κοινωνικά) της 22χρονης κοπέλας που το γέννησε (σε εκτυπώσιμη μορφή pdf εδώ).

αν δεν θέλετε πράγματι να βλέπετε νεκρά νεογνά
ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΟΝΤΩΣ* ΔΩΡΕΑΝ

* Στην Ελλάδα ο ποινικός κώδικας (άρθρο 304) επιτρέπει τις αμβλώσεις μέχρι την 12η εβδομάδα κύησης για κάθε περίπτωση (άρα και λόγω επιθυμίας της γυναίκας). Στο  ΕΟΠΥΥ όμως, δεν περιλαμβάνεται η «διακοπή κύησης λόγω επιθυμίας της μητέρας».
Υπάρχουν μόνο κωδικοί για απόξεση λόγω α) παθολογικού εμβρύου, β) παλίνδρομου κυήσεως και γ) λόγω ατελούς αποβολής [τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν απο την γυναικόλογο Ε.Τ. στον Ιατρικό Σύλλογο, στην Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων και στο Συνήγορο του πολίτη] .

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν άμβλωση για άλλους λόγους, είτε να υπογράφουν ψευδείς γνωματεύσεις (και να επιβαρύνεται λανθασμένα το ιατρικό τους ιστορικό), είτε να καταφεύγουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία (ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ), είτε να κάνουν παράνομες και μη ασφαλείς αμβλώσεις.
Αν λοιπον δεν θέλετε να βλέπετε νεκρά νεογνά στις ειδήσεις, πρέπει να μπορούμε να επιλέγουμε ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ αν επιθυμούμε να κάνουμε ένα παιδί ή όχι.

Χωρίς ενοχές και αυτοενοχοποίηση
Χωρίς ντροπή και φόβο
Χωρίς πίεση απ΄την οικογένεια,
τον φίλο, το περιβάλλον.
Προσβάσιμες για όλες μας.

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.

αντισεξίστριες 28.04.2018

 

Αρέσει σε %d bloggers: