Παράκαμψη πλοήγησης

Κυκλοφορεί το Τσαί και Συμπάθεια #7 απ’ την γυναικεία ομάδα Wildcat :

«Το έντυπο και εμάς θα μας βρείτε στα σίγουρα: -τις Παρασκευές 8-10μμ στο καφενείο του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου ΑΝΑΤόΠΙΑ (τσαμαδού 81) -στο Γυναικείο Καφενείο κάθε 3η Tρίτη του μήνα 7-10μμ (που γίνεται στον ίδιο χώρο)»

αφίσα τσαι7(13-1-19) wildcatΑφίσα Κυκλοφοριας τσαι7 (19-1-19) wildcata

Περιεχόμενα:

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ

ΑΚΟΥΣΑΜΕ, ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ, ΣΧΟΛΙΑΣΑΜΕ…
…απο τα ψιλά των ειδήσεων
…ειδήσεις του καθημερινού πολέμου ενάντια στις μουσουλμάνες γυναίκες

ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ, ΠΟΡΝΟΠΕΛΑΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ

A PAGE OF HERSTORY
Οι δίκες και το κυνήγι μαγισσών

ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie Oh

σε μορφή pdf εδώ

απόσπασμα απο κείμενο του εντύπου:

Σωματέμποροι,πορνοπελάτες, μπάτσοι και κοινωνία είναι όλοι συνένοχοι στην βιομηχανία της καταναγκαστικής πορνείας

Από τα τέλη Αυγούστου άρχισαν οι συλλήψεις σχετικά με ένα κύκλωμα καταναγκαστικής πορνείας που δρούσε σε Μεσσηνία, Αθήνα και Μύκονο. Το συγκεκριμένο κύκλωμα φυλάκιζε γυναίκες – μετανάστριες, αφού πρώτα παρακρατούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Μέσα στους συλληφθέντες ήταν μπάτσοι, γιατροί και συμβολαιογράφοι.
Τέτοιες ειδήσεις αναφέρονται, κατά καιρούς, στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων, καθώς αφορούν μετανάστριες γυναίκες που η ζωή τους δεν αξίζει και πολλά για τον ντόπιο ρατσιστικό και σεξιστικό βούρκο. Βεβαία, ακόμα και από την ανάγνωση τέτοιων ειδήσεων αντιλαμβανόμαστε πόσο ευρύ είναι το φάσμα των ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτά τα «κυκλώματα». Εκτός από τους σωματέμπορους , που είναι αυτοί που εντοπίζουν τις γυναίκες και στην συνέχεια τις φυλακίζουν, συμμετέχουν από γιατρούς, δικηγόρους, μπάτσους μέχρι ξενοδόχους που «φιλοξενούν» πορνοπελάτες που βιάζουν τις γυναίκες, αλλά και ταξιτζήδες που αναλαμβάνουν την μετακίνηση των γυναικών.

Όμως, όλοι αυτοί δεν δρουν μόνοι τους αλλά έχουν μια ολόκληρη κοινωνία που συναινεί… Μια κοινωνία που σιωπά στις δολοφονίες μεταναστών – μεταναστριών και συμμετέχει στον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μια κοινωνία που δείχνει και τον σεξιστικό της οχετό όταν πρόκειται για βιασμούς και δολοφονίες γυναικών.

Όλη όμως αυτή η βιομηχανία για να συνεχίζει την λειτουργία της χρειάζεται και την απαραίτητη κάλυψη. Οι μπάτσοι είναι αυτοί που έχουν τον ρόλο του διαιτητή, καθώς είναι αυτοί που μοιράζουν την πιάτσα, λύνουν τις διαφορές μεταξύ των κυκλωμάτων, προστατεύουν την μία μαφία από την άλλη και γενικά έχουν την αμέριστη ελευθερία να κάνουν ότι γουστάρουν. Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι το κράτος μέσω των νόμων του, που είναι είτε αντιμεταναστευτικοί, είτε απλά με τους νόμους γνωστούς ως anti-trafficking βγάζουν λάδι τους σωματέμπορους και όλους όσους συμμετέχουν σ’ αυτή την βιομηχανία.

Μιλάμε γι’ αυτές τις γυναίκες και στεκόμαστε δίπλα τους, καθώς ανήκουμε στην ίδια πλευρά, σ’ αυτή των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων και θα μπορούσαμε και εμείς κάποια στιγμή να βρεθούμε στην θέση τους. Οι γυναίκες αυτές είχαν ανάγκη από δουλειά ή ήθελαν να σπουδάσουν και στην προσπάθεια τους αυτή έπεσαν στα χέρια νταβατζήδων που έχουν στήσει πάνω στα κορμιά τους, μέσω των βιασμών τους, μια κερδοφόρα μπίζνα. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να επιτρέψουμε σ’ αυτό το θέμα την οποιαδήποτε διαμεσολάβηση των ΜΚΟ, των κοινωνικών και κρατικών θεσμών.

Αρέσει σε %d bloggers: