Παράκαμψη πλοήγησης

Σήμερα το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο παλιό εργοστάσιο της πειραϊκής πατραϊκής όπου διαμένουν μετανάστες και συνέλαβαν γύρω στα 50 άτομα. Φυσικά τα ένστολα καθάρματα δεν έμειναν σε αυτό αλλά προχώρησαν και σε εμπρησμούς κτιρίων που είχαν βρει κατάλυμα οι μετανάστες καθώς επίσης και σε καταστροφή των πραγμάτων τους (ρούχα, κουβέρτες, μαγειρικά σκεύη κλπ.). Όλα αυτά καθιστούν προφανές στον καθένα που έχει μάτια να δει πως για όποιον μετανάστη πεθαίνει από το κρύο ή από άλλες αρρώστιες που έχουν να κάνουν με τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης, μόνος υπεύθυνος ήταν και είναι το κράτος και οι κοινωνικοί του σύμμαχοι. Αυτή τη στιγμή δίπλα μας συντελείται ένα μαζικό έγκλημα εις βάρος του πιο υποτιμημένου κομματιού της εργατικής τάξης και όποιος επιλέγει να κλείνει τα μάτια του απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν δε μπορεί παρά να είναι συνένοχος. Και αν οι ντόπιοι εργάτες περιμένουν το φασισμό να χτυπήσει τη δικιά τους πόρτα για να αποφασίσουν να αντιδράσουν, ας καταλάβουν ότι τότε μάλλον θα είναι αργά  για δάκρυα. Πόσο μάλλον που η ιστορία έχει δείξει πως ό,τι εφαρμόζουν το κράτος και τα αφεντικά σε ένα μικρό κομμάτι των εκμεταλλευόμενων, αργά ή γρήγορα θα το εφαρμόσουν σε πολλά περισσότερα.

Μετά από συνέλευση που έγινε στο παράρτημα αποφασίστηκε πορεία για σήμερα το απόγευμα στις 18.00 (αν δε μας τα χαλάσει τελείως ο καιρός). Ας φροντίσουμε να είμαστε όλοι εκεί.

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ

100 περίπου αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της πόλης την πέμπτη το απόγευμα ως μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης στους μετανάστες της πειραικής πατραικής με πανό που έγραφε «σκούπα σε μπάτσους και αφεντικά» και συνθήματα όπως «δήμος, μπάτσοι και λιμενικοί – σκοτώνουν μετανάστες στην πειραική», «με τους μετανάστες είμαστε μαζί – απέλαση σε αφεντικά, μπάτσους και ναζί», «κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών – πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών» κ.α. Εδώ το κείμενο που γράφτηκε από πρωτοβουλία συντρόφων και μοιραζόταν στην πορεία.

Δώσαμε επίσης ραντεβού στο παράρτημα το σαββάτο στις 14.00 ώστε να αφισοκολλήσουμε το γράμμα των μεταναστών και να μαζέψουμε πράγματα που χρειάζονται οι μετανάστες (κατά κύριο λόγο ρούχα -και κυρίως παπούτσια, κουβέρτες, μαγειρικά σκεύη και ό,τι άλλο έχει ο καθένας).

Για μια πιο συνολική ανασκόπηση των πρόσφατων γεγονότων που αφορούν τους μετανάστες στην πάτρα πατήστε εδώ για την ηχογραφημένη εκπομπή του ραδιοκατάληψη 93.7 fm.